
Flash Bellekler
Flash Bellekler Fiyatları
670 Ürün gösteriliyor.- HP(1)
- Samsung(13)
- Zore(9)
- Lenovo(1)
- Philips(4)
- Sony(7)
- Toshiba(30)
- S-Link(2)
- Baseus(2)
- Everest(2)
- Syrox(5)
- Kingston(107)
- Corsair(25)
- Sandisk(224)
- Hytech(8)
- Platoon(6)
- Western Digital(3)
- Mikado(1)
- WD(2)
- Hi-Level(5)
- Kioxia(9)
- Codegen(2)
- Powerway(9)
- OEM(9)
- Pny(5)
- Hikvision(3)
- Transcend(23)
- Adata(20)
- Lexar(19)
- Concord(17)
- Hello(6)
- PF Concept(1)
- Team(1)
- IBM(6)
- Apacer(2)
- Verbatim(15)
- Longline(1)
- Link Tech(14)
- GoSmart(1)
- TK Collection(3)
- Tigoes(1)
- Batman v Superman(1)
- PhotoFast(9)
- Meco(1)
- Silicon Power(5)
- Tribe(10)
- Everon(4)
- Pqi(4)
- Imation(1)
- Cruzer(1)
- Mimobot(2)
- iDiskk(1)
- Minhon(2)
- Leef(3)
- Mushkin(1)
- Super Talent(1)

Sıkça Sorulan Sorular
En Çok İncelenen Flash Bellekler Markaları Hangileridir?
En Çok İncelenen Flash Bellekler Ürünleri Hangileridir?
2021 yılı Flash Bellekler Fiyatları ne kadar?
En Çok İndirim Bulunan Flash Bellekler Ürünleri Hangileridir?
Flash Bellek
Modern anlamda bilgisayarın icadıyla birlikte, veri depolama alanı her zaman tartışılan ve gelişmeye açık bir alan olmuştur. Eski günlerde çağımız algısıyla bakıldığında çok küçük gibi gözüken 1-2 megabyte gibi veri boyutları, çok büyük ve ağır bilgisayar sayesinde depolanabiliyordu. Zamanla sistemler gelişti ve küçüldü. 1970 ’lerde icat edilen floppy diskler sayesinde, 1.44 megabyte kapasiteli ilk taşınabilir veri depolama aygıtları icat edilmiş oldu. Daha sonra 700 megabyte depolama alanlı CD’ler, 8 gb kapasiteli DVD’ler ortaya çıktı. Günümüzde ise artık depolama ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için çeşitli kapasitelerde flash bellekler üretilmektedir. Bugün artık 2 tb flash bellek bulabilmek bile mümkündür ki geçmişle kıyaslayacak olur isek bu bellek bir floppy disk’in 1.388.888 katı veri depolayabilmektedir. 50 senede teknolojinin bu kadar yol katetmiş olması gerçekten hayranlık vericidir. Sadece kapasite itibariyle değil, veri aktarım hızı itibariyle de flash bellekler, atalarına göre çok daha gelişmiştir ve gelişmeye devam etmektedir.Aynı zamanda tasarımları itibariyle de çok şık ve kullanıcı dostu hale gelmişlerdir.
Flash Bellek Modelleri
Çok fazla flash bellek çeşitleri ve flash bellek modelleri bulunmaktadır. Flash bellek modellerini birbirinden ayırmak istenirse bahsedilmesi gereken ilk konu şüphesiz bu modeller arasındaki veri depolama kapasitesi farklılıklarıdır. İnsanlar arasında en fazla kullanılan model 8 gb flash bellek ve 16 gb flash bellek modelleridir. Ama flash belleklerin kapasitesi bunlarla sınırlı değildir. Flash bellek 64 gb, 32 gb gibi ortalama depolama alanlarına da sahip olabilirken, son zamanlarda gelişen teknolojinin yarattığı imkanlar sayesinde çok yüksek veri depolama kapasiteli 1 tb flash bellekler, 2 tb flash bellekler gibi seçenekler bile görebilmek mümkün hale gelmiştir. Flash bellek konusunda konuşulması gereken bir diğer faktör, veri iletim hızıdır. Her ne kadar yüksek kapasitesi olursa olsun, bilgisayara veya başka bir ekipmana bağlandığında veri iletimi çok uzun süren bir flash bellek kullanıcı açısından oldukça bıktırıcı olur. Flash belleklerde kullanılan USB (Universal Serial Bus) teknolojisi seneler geçtikçe gelişmiştir. İlk USB versiyonu olan USB 1.0 teorik olarak saniyede 12 Megabit (8 Megabit = 1 Megabyte) gibi bir hızla veri transferi yapabilirken, USB 2.0 lara gelindiğinde bu hız 480 Mbps’ye, USB 3.0’ın icadıyla birlikte ise 5 Gbps’ye kadar çıkmıştır. Günümüzde artık USB 1.0 modelleriyle karşılaşmak çok zordur. Satılan ürünleri neredeyse hepsi USB 2.0 veya 3.0 modelleridir. Flash bellek modellerini birbirinden ayıran bir diğer konu ise giriş tipleridir. Eskiden tek tip olan Type-A olarak bilinen USB Flash Bellekler, akıllı telefonlar ve birçok başka teknolojik aletin hayatımıza soktuğu yeni soket tipleri dolayısıyla bunlara uygun şekilde çeşitlenmiştir. Şu anda Type-A , Type-B , Type-MicroB ve Type C gibi 4 farklı tipte Usb giriş soketi bulunmaktadır. Özellikle MicroB ve Type C günümüz modern akıllı telefonlarına uyum sağlamak amacıyla üretilmiş soket türleridir. Hatta bazı özel flash bellek çift taraflı modelleri de bulunmaktadır. Bu modellerin iki tarafında iki farklı giriş ucu tipi bulunur. Böylece flash belleğin çok yönlü olarak, birden fazla cihaz türünde kullanılabilmesini sağlar.
Flash Bellek Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
Flash bellekler halk arasında sadece kapasite değeri üzerinden değerlendirilen ürünlerdir. Ama bunu yapmak büyük bir hatadır. Zira aynı kapasite değerine sahip, ama aralarında büyük fiyat farkları olan ürünler bulabilmek mümkündür. Kapasite odaklı düşünüldüğünde sanki bir “para tuzağı” gibi görünen bu durumlarda gerçek aslında çok farklıdır. Aynı kapasiteye sahip olmasına rağmen, bu ürünlerin veri aktarım hızları arasında 10 kata kadar fark bulunabilir. Yazının öncesinde bahsedilen veri aktarım hızı değerleri kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir faktördür. İstediğiniz kapasiteyi içeren en ucuz modeli almanız, ilk başta avantajlı gibi görünebilir, ama yavaş veri aktarımları ile karşılaştığınızda hoşnutsuz bir tecrübe yaşatır. Aynı zamanda bir flash bellek satın alırken kesinlikle flash belleği kullanmayı düşündüğünüz cihazları gözden geçirmeli ve bunlara uyum sağlayacak flash belleği tercih etmelisiniz. Eğer birden fazla tipte cihaza bağlamayı düşünüyorsanız, çift taraflı modellere yönelmeyi düşünmelisiniz. Günümüzde 4gb flash bellekler artık istenilen veri kapasitesini karşılayamamaktadır. Bu yüzden flash bellek alırken kapasite konusunda cömert olmanız da yararınıza olacaktır.
Flash Bellek Fiyatları
Hem mağazalarda hem de internet ortamında satılan birçok farklı fiyatta flash bellek bulunmaktadır. Ama daha önce de yazıda bahsedildiği gibi flash bellek en ucuzu tercih edilmemesi gereken bir üründür. “Her flash bellek aynı işi yapıyor, neden fazla para vereyim” gibi düşünmemelisiniz. Çünkü veri aktarım hızları gerçekten flash bellek kullanımında büyük konfor yaratır. Flash bellekler arasında en büyük fiyat farkını yaratan unsur da veri aktarım hızlarıdır. Kapasite faktörü, fiyata etkisi açısından hızdan sonra gelir. Aynı zamanda USB soket tiplerinin farklılığı da fiyatlar arasında minimal farklılıklar yaratabilen bir faktördür. 32 gb’lık type A flash bellek ile 32 gb Type C flash bellek arasında elbet ufak tefek farklılıklar gözlemlenebilir. Eğer siz de bir flash bellek almayı düşünüyorsanız, hem kapasite ihtiyacınızı, hem de soket tipini belirledikten sonra, sizi bıktırmayacak veri aktarım hızlarına sahip flash belleklere yönelmelisiniz. İnternette bu ihtiyaçlarınızı karşılayacak çeşitli tasarımlarda birçok ürüne erişebilirsiniz. Kullanıcı yorumlarını okuyarak daha detaylı fikir sahibi olabilirsiniz.